Ota oppisopimus käyttöön!

Oppisopimuspaikoiksi soveltuvat niin pk-yritykset kuin suuremmatkin työnantajat yksityiseltä, julkiselta ja kolmannelta sektorilta.

Tarjottujen työtehtävien tulee olla monipuolisia, jotta opiskelija voi oppia työssään ja täyttää tutkintonsa ammattitaitovaatimukset. Työtunteja on tarjottava vähintään 25 tuntia viikossa.

Työpaikalta on löydyttävä sopiva työpaikkaohjaaja. Opiskelijan työpaikkaohjaajaksi valitaan henkilö, jolla on ammattitaitoa, pätevyyttä ja motivaatiota ohjata oppisopimusopiskelijaa.

mistä sopiva oppisopimusopiskelija?

Mikäli haluat rekrytoida oppisopimuksella, tee oppisopimuspaikasta työpaikkailmoitus esimerkiksi Mol.fi-sivustolle tai etsi sopivaa ehdokasta TE-toimiston CV-netistä. Ota myös yhteyttä alueesi oppisopimustoimijaan sekä TE-toimistoon.

Mikäli palkkaat kuluvana vuonna ysi- tai kymppiluokan päättäneen, saat korotettua koulutuskorvausta. Työttömän työnhakijan palkkaamiseen voit saada palkkatukea alueesi TE-toimistosta.

Henkilöstön koulutus

Jos haluat hankkia lisäkoulutusta henkilökunnalle, tutustu tutkintomahdollisuuksiin ja ota yhteyttä alueesi oppisopimustoimijaan.

 

Mistä löydän sopivan työntekijän?
Miten koulutan henkilöstöäni?

TyöpaikkaOHJAAJA

Oppisopimusopiskelijalle valitaan työpaikaltanne työpaikkaohjaaja, jonka tehtävänä on ohjata opiskelijaa työtehtävissä.

Työpaikkaohjaajaksi nimetyllä henkilöllä täytyy olla aikaa, kiinnostusta ja ammattitaitoa ohjata opiskelijaa, arvioida tämän edistymistä sekä motivaatiota suunnitella hänen opintojaan yhdessä oppilaitoksen kanssa. Työpaikkaohjaaja on myös yhteydessä alueensa oppisopimustoimijaan.

Lisätietoa työpaikkaohjaajan tehtävistä saat Ohjaan.fi-sivustolta, joka on suunnattu työpaikkaohjaajille sekä työnantajille.

Soveltuvuuden kokeilu

Oppisopimuksen soveltuvuutta työnantajalle ja opiskelijalle voi kokeilla ilman sitoumuksia. Tutustuminen on 1–6 kk kestävä harjoittelujakso, jolloin oppisopimusopiskelija ei ole työsuhteessa. Kokeilu on opiskelijalle sekä työnantajalle käytännöllinen tapa selvittää, sopivatko osapuolet toisilleen ja voisiko oppisopimuksen solmiminen olla toimiva ratkaisu.

Harjoittelun aikana työnantaja näkee, kuinka sitoutunut opiskelija on työhön ja kuinka motivoitunut hän on oppimaan. Harjoittelu tarjoaa myös mahdollisuuden selvittää, kuinka soveltuva opiskelija on alalle ja työyhteisöön sekä millainen asenne hänellä on. Kysy lisää alueesi oppisopimustoimijalta.