Ota oppisopimus käyttöön!

Oppisopimuspaikoiksi soveltuvat niin pk-yritykset kuin suuremmatkin työnantajat yksityiseltä, julkiselta ja kolmannelta sektorilta.

Tarjottujen työtehtävien tulee olla monipuolisia, jotta opiskelija voi oppia työssään ja täyttää tutkintonsa ammattitaitovaatimukset. Työtunteja on tarjottava vähintään 25 tuntia viikossa, ja uudelle työntekijälle on tehtävä vähintään neljän kuukauden työsopimus.

Työpaikalta on löydyttävä sopiva työpaikkakouluttaja eli ohjaaja. Opiskelijan työpaikkakouluttajaksi valitaan henkilö, jolla on ammattitaitoa, pätevyyttä ja motivaatiota ohjata oppisopimusopiskelijaa.

mistä sopiva oppisopimusopiskelija?

Mikäli haluat rekrytoida oppisopimuksella, tee oppisopimuspaikasta työpaikkailmoitus esimerkiksi Mol.fi-sivustolle tai etsi sopivaa ehdokasta TE-toimiston CV-netistä. Ota myös yhteyttä alueesi oppisopimustoimijaan sekä TE-toimistoon.

Mikäli palkkaat kuluvana vuonna ysi- tai kymppiluokan päättäneen, saat korotettua koulutuskorvausta. Työttömän työnhakijan palkkaamiseen voit saada palkkatukea alueesi TE-toimistosta.

Henkilöstön koulutus

Jos haluat hankkia lisäkoulutusta henkilökunnalle, tutustu tutkintomahdollisuuksiin ja ota yhteyttä alueesi oppisopimustoimijaan.

 

Mistä löydän sopivan työntekijän?
Miten koulutan henkilöstöäni?

Työpaikkakouluttaja

Oppisopimusopiskelijalle valitaan työpaikaltanne työpaikkakouluttaja, jonka tehtävänä on ohjata opiskelijaa työtehtävissä.

Työpaikkakouluttajaksi nimetyllä henkilöllä täytyy olla aikaa, kiinnostusta ja ammattitaitoa ohjata opiskelijaa, arvioida tämän edistymistä sekä motivaatiota suunnitella hänen opintojaan yhdessä oppilaitoksen kanssa. Työpaikkakouluttaja on myös yhteydessä alueensa oppisopimustoimijaan.

Lisätietoa työpaikkakouluttajan tehtävistä saat Ohjaan.fi-sivustolta, joka on suunnattu työpaikkakouluttajille sekä työnantajille.

Soveltuvuuden kokeilu

Oppisopimuksen soveltuvuutta työnantajalle ja opiskelijalle voi kokeilla ilman sitoumuksia. Tutustuminen on 1–6 kk kestävä harjoittelujakso, jolloin oppisopimusopiskelija ei ole työsuhteessa. Kokeilu on opiskelijalle sekä työnantajalle käytännöllinen tapa selvittää, sopivatko osapuolet toisilleen ja voisiko oppisopimuksen solmiminen olla toimiva ratkaisu.

Harjoittelun aikana työnantaja näkee, kuinka sitoutunut opiskelija on työhön ja kuinka motivoitunut hän on oppimaan. Harjoittelu tarjoaa myös mahdollisuuden selvittää, kuinka soveltuva opiskelija on alalle ja työyhteisöön sekä millainen asenne hänellä on. Kysy lisää alueesi oppisopimustoimijalta.