Nuoren palkkaaminen oppisopimuksella

Oppisopimuksella voi palkata nuoria työntekijöiksi

Oppisopimusopiskelijaksi voi palkata 15 vuotta täyttäneen ja sitä vanhemman henkilön. Olisiko esimerkiksi kesätyöntekijäsi tai harjoittelijasi potentiaalinen vakituinen työntekijä?

AMMATTIopINNOT LOPPUUN TYÖPAIKALLA

Työnantaja voi palkata nuoren, joka on suorittanut jo osan opinnoistaan ammattikoulussa. Tällöin nuori  suorittaa opintonsa loppuun työpaikalla oppisopimuksella.

Päästäkseen ammattiopistosta oppisopimukseen, täytyy nuorella olla suunnitellusti edistyneet opinnot, ammatin perustaidot sekä itsenäinen ote työhön. Tästä kouluttautumispolusta tai -mallista käytetään joskus nimiä 2+1 sekä X+Y.

Kysy lisää alueesi oppisopimustoimijalta.

KOULUTUSSOPIMUS

Koulutussopimus on vuoden 2018 alusta korvannut työssäoppimisen ammattiopistoissa.  Koulutussopimus on työpaikan ja koulutuksen järjestäjän välinen kirjallinen, määräaikainen sopimus opiskelijan osaamisen hankkimisesta työpaikalla. Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa eikä hänelle makseta palkkaa. Koulutussopimus voi toimi väylänä oppisopimukseen. Koulutussopimuksessa opiskelija on oikeutettu opintotukeen, koulumatkakorvaukseen ja koulutuksen järjestäjän tarjoamaan maksuttomaan ateriaan

 

oppisopimuskummi NUOREN tukena

Haluatko tai tarvitsetko ulkopuolista apua yrityksesi oppisopimusopiskelijoiden ohjaukseen? Ota kummi kaveriksi! Oppisopimuskummit tukevat työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja ovat opiskelijan tukena.